Stadion Kantrida

Dobrodošli na stranice Stadion Kantrida

Stadion Kantrida |

Dragi navijači, simpatizeri i sportski prijatelji HNK Rijeke dobrodošli na web stranice posvećene novom Stadionu Kantrida. Danas kada počinjemo odbrojavati posljednje utakmice na stogodišnjoj ljepotici, internetske stranice posvećene Stadionu Kantrida prilika su za prisjećanje na mnoge trenutke kada se podno legendarnih stijena pisala sportska povijest grada na Rječini i stvarao klub koji danas želi ići ukorak sa svjetskim standardima, osvajati trofeje, odgajati nove mlade nogometaše i afirmirati se na nogometnoj karti Europe.

Za sve koji su, pa makar i malim, dijelom svog života pohodili Kantridu, ljepotica podno legendarnih stijena nedvojbeno je ostala u neizbrisivom sjećanju. Sljubljivanje mora i stijena na mjestu gdje Jadransko more prodire duboko u kontinent te čaroban zalazak sunca iza velebne Učke razlog su zbog kojeg se i danas mnogi turisti na proputovanju kroz Rijeku zaustavljaju iznad stadiona i prekrasnim fotografijama pune svoje albume. Kako i ne bi kada je Kantrida poznata i daleko izvan granica Hrvatske. Uostalom, televizijska kuća CNN uvrstila Kantridu na treće mjesto najneobičnijih svjetskih stadiona dok ju je Eurosport proglasio šestim najatraktivnijim sportskim borilištem, uz bok čuvenoj stazi Formule 1 u Monte Carlu te All-England Clubu u Wimbledonu.

Osnovna namjena ovih internetskih stranica je da tijekom razdoblja izgradnje novog stadiona pruži javnosti sve dostupne informacije vezane uz sam tijek izgradnje. Iako je web fokusiran sam objekt Stadiona Kantrida, pruža i šire informacije o gradu i regiji, namijenjene javnosti u Hrvatskoj i svijetu, turistima ali i investitorima.

Web stranica je posebna i po tome što će se stadion moći doživjeti i kroz “hiperviziranje”. Riječ je o Hyperviz tehnologiji koja kroz interaktivnu 3D vizualizaciju znatiželjnim pogledima omogućava pregledavanje stadiona u realnom vremenu iz udobnosti svoga doma.

Posjetitelji stranice moći će uživati i u galeriji računalnih simulacija stadiona kroz tri doba dana. Iste su poslužile kao svojevrsna baza samog dizajna, kreiranog u smjeru središnjeg doba dana iz prikaza 3D vizualizacije koja pruža mogućnost biranja perioda unutar dana u kojem se želi razgledati stadion. Romantični suton izabran je da u svečanom tonu, u skladu s detaljima svečane treće garniture dresa HNK Rijeka, predstavlja vizualno rješenje zasebne stranice Stadion Kantrida.

Znatiželjni pogledi navijača i svih zainteresiranih, gradnju nove Kantride moći će pratiti uživo upravo na ovim stranicama! To će biti moguće zahvaljujući „live“ kameri koja će biti pokrenuta kada krenu radovi na novom stadionu, a koja će se uz posebne najave periodično aktivirati u određenom trajanju.

Osim hrvatskog i engleskog jezika, stranice će uskoro biti dostupne i na talijanskom i njemačkom jeziku te samim time dostupne navijačima i znatiželjnicima diljem svijeta. Također, stranica www.stadionkantrida.hr bit će implementirana unutar klupske stranice.

Kantrida kakvu pamtimo od kad znamo za sebe ostat će u neizbrisivom sjećanju svima, a sigurni smo da će i novi stadion koji će niknuti na istoj lokaciji postati mjesto radnje sjajnih nogometnih priča koje tek moraju biti ispričane. Do tada, nadamo se da ćete uživati u stranicama posvećenim novom Stadionu Kantrida, da ćete ovdje pronaći mnoge zanimljivosti i pratiti gradnju „nove“ Kantride sve do svečane inauguracije…


© 2014 Stadion Kantrida
Sva prava pridržana.
Nazad na vrh