Stadio Kantrida


Stadion Kantrida smješten je na najzapadnijem dijelu grada Rijeke, u Primorsko – goranskoj županiji, Republika Hrvatska. Okružen morskom obalom i visokim stijenama stadion predstavlja sportsku arenu koja je jedinstvena po okruženju, ljepoti i ugođaju. Nogometni je dom prvoligaša Hrvatskog nogometnog kluba “Rijeka”.

Stadion Kantrida danju

018-Stadion-Kantrida-dan 016-Stadion-Kantrida-dan 010-Stadion-Kantrida-dan 009-Stadion-Kantrida-dan 008-Stadion-Kantrida-dan 007-Stadion-Kantrida-dan 001-Stadion-Kantrida-dan 022-Stadion-Kantrida-dan

Stadion Kantrida noću

002-Stadion-Kantrida-noc 003-Stadion-Kantrida-noc 005-Stadion-Kantrida-noc 007-Stadion-Kantrida-noc 010-Stadion-Kantrida-noc 008-Stadion-Kantrida-noc 001-Stadion-Kantrida-noc 006-Stadion-Kantrida-noc

Stadion Kantrida u suton

001-Stadion-Kantrida-suton 012-Stadion-Kantrida-suton 009-Stadion-Kantrida-suton 004-Stadion-Kantrida-suton 010-Stadion-Kantrida-suton 002-Stadion-Kantrida-suton 013-Stadion-Kantrida-suton 015-Stadion-Kantrida-sutonNakon stoljeća tradicije sportskih natjecanja održanih na postojećoj lokaciji, pred hrvatskim nogometnim klubom Rijeka, koji je član nizozemske fondacije Social Sport, i Gradom Rijeka, a koji zajedno čine jednu poslovnu jedinicu naziva Stadion Kantrida d.o.o., nalazi se razdoblje investicije u novi sportski objekat, trening kamp i popratne sadržaje koji zadovoljavaju najviše infrastrukturne standarde i kriterije natjecanja u kojima Hrvatski nogometni klub “Rijeka” sudjeluje.

“Energija na stadionu Kantrida je čudesna. Drago mi je da mogu biti dio te atmosfere; iako nisam Riječanin osjećam pripadnost. Na tome mogu zahvaliti Damiru i poslu koji je napravio. Kako ide slogan….Zajedno smo Rijeka…!” G.V.

“Izgradnja stadiona i trening kampa je još jedan u nizu koraka na uspješnom putu. Stvaramo novi dom za igrače, navijače, sve građane Rijeke, i šire…idemo graditi uspomene za budućnost na novom stadionu!” D.M.

STADION KANTRIDA

Stadion Kantrida d.o.o. je za osmišljanje arhitektonskog rješenja novog stadiona angažirao jednog od vodećih europskih i svjetskih arhitekata specijaliziranih za nogometne stadione g. Gina Zavanellu. Autoritet u stručnoj javnosti, vrhunski stručnjak bogatog iskustva, nogometnoj publici najpoznatiji je po projektu izgradnje stadiona Juventus na kojem se danas odigrava utakmica finala UEFA Europa Lige. Osim Juventusa, Gino Zavanella projektirao je: …..

“Želimo da stadion Rijeke bude jedinstven, siguran i udoban, gdje će se navijač zaista osjećati poput dvanaestog igrača, gdje će dan utakmice biti poseban dan velikog slavlja za svih, gdje će se nuditi različite usluge na visokoj razini kvalitete (restorani, igre, kultura slobodnog vremena, itd.)” G.Z.

Kako bi se na još kvalitetniji način ideje arh.Zavanelle prilagodile specifičnostima jedinstvene lokacije na Kantridi, angažiran je i tim vrhunskih riječkih projektanata ZDL arhitekti, predvođenih arh.Sinišom Zdjelarom.

“Kao projektantu, a posebice kao Riječaninu, izuzetna mi je čast i privilegija prilika koju sam dobio za rad na projektu novog stadiona Kantrida. Poznavajući Riječane, novom ruhu stadiona na kojem radimo dodat će poseban doživljaj atmosfere kojim se svi ponosimo. Dolazak na novu Kantridu biti će još posebniji doživljaj! ” S.Z.

Želja je investitora napraviti na Kantridi novu zonu vrhunskog sporta, rekreacije i zabave koja će živjeti 365 dana u godini i koja će postati nova turistička atrakcija Grada Rijeke. Isto tako nam je cilj da se za svaku utakmicu traži karta više i da najveći dio mjesta bude već na pocetku sezone zauzet od strane članova i vlasnika godišnjih kompleta ulaznica za utakmice HNK Rijeke.

LOKACIJA

ZNAČAJKE:

 • Novi stadion će imati cca 14.000 sjedećih natkrivenih mjesta
 • Zadovoljavanje standarda UEFA 4 kategorije
 • Garaža ispod tribina za osobe s invaliditetom, VIP posjetitelje, sponzore i medije
 • Omogućen pristup osobama s invaliditetom
 • Najviši standardi sigurnosti
 • Najmodernija tehnička rješenja (rasvjeta, razglas…)
 • Vrhunski radni uvjeti za medije i TV emitiranje
 • Visoka razina opremljenosti prostora za igrače, trenere, suce, delegate…
 • Približno 3.000 mjesta za VIP posjetitelje i sponzore
 • Približno 1.000 obiteljskih mjesta
 • Približno 4.000 mjesta za najvjernije navijače
 • Fan shopovi
 • Ugostiteljski sadržaji
 • Multifunkcionalni sadržaji koji će se korisititi i kada se ne odigravaju utakmice (konferencije, prezentacije, primanja, vjenčanja, proslave rođendana..)

Prometna povezanost i značajne lokacije u blizini stadiona:

 • 6 zračnih luka u krugu od 20 do 200 km udaljenosti (Zračna luka Rijeka – Krk, Zračna Luka Pleso – Zagreb, Zračna luka Pula – Pula, Zračna Luka Friuli Venezia Giulia – Trst, Zračna Luka Marco Polo – Venezia, Zračna luka Brnik – Ljubljana)
 • povezanost morskim putem s Pomorskog putničkog terminala Rijeka prema Mediteranu.
 • blizina niza turističkih odredišta i atraktivnih lokacija
 • bogata ponuda hotelskog smještaja u regiji
 • visoka kvaliteta gastronomske ponude
© 2014 Stadio Kantrida
All rights reserved.