Stadion Kantrida

Rijeka rekorda

Ostalo |

Nogometna sezona za pamćenje pod legendarni stijenama, na koju je prije desetak dana spušten zastor pobjedom protiv Slaven Belupa, ostat će upamćena kao jedna od najboljih u klupskoj povijesti HNK Rijeke. Osim kroz drugo mjesto u prvenstvu, osvajanje Kupa Hrvatske i nastupa u skupini Europa lige, sezona koja je istekla može se promatrati i kroz neke zanimljive brojke poput rekordne pobjede protiv Zmaja u prvom kolu Kupa kada su bijeli slavili s 11:0, a Andrej Kramarić s osam pogodaka postao igrač s najvećim brojem pogodaka na jednoj službenoj utakmici…

Nastup na tri fronta donio je rekordan broj utakmica ove sezone, tako su bijeli odigrali čak 56 službenih utakmica u jednoj sezoni što je najviše u klupskoj povijesti. Rekordan broj utakmica donio je i 110 pogodaka u svim službenim utakmicama jedne sezone, ali i rekordnu minutažu za vratara Ivana Vargića koji je nastupio na 52 službene utakmice i na golu proveo gotovo 80 sati. Sve to, dovelo je do niza od 28 uzastopnih utakmica bez poraza na Kantridi i 16 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, što je novi rekord neporaženosti u uzastopnim službenim utakmicama.

U sezoni 2013./14. Rijeka je sa 73 boda u MaxTV Prvoj HNL popravila rekord po broju osvojenih bodova (73) i postignutih pogodaka (72) od kojih, također rekordnih, 43 kod kuće i 29 na gostovanjima.

Sa 16 golova Leona Benka i Andreja Kramarića, te 14 Ivana Krstanovića, Rijeka je prvi put u klupskoj povijesti dobila tri igrača koji su postigli preko deset prvoligaških pogodaka u jednoj sezoni, dok je Andrej Kramarić s 27 pogodaka u svim natjecanjima postao igrač Rijeke koji je postigao najviše pogodaka u jednoj sezoni.

Veliki uspjesi doveli su i rekordan broj posjetitelja na Kantridu otkako se igra Prva HNL koju je na 28 utakmica pohodilo čak 168 tisuća gledatelja.


© 2014 Stadion Kantrida
Sva prava pridržana.
Nazad na vrh